| Téléchargement | - Voir la version finale : Flagellin from Listeria monocytogenes Is Glycosylated with β-O-Linked N-Acetylglucosamine (PDF, 748 Kio)
|
|---|
| DOI | Trouver le DOI : https://doi.org/10.1128/JB.186.20.6721-6727.2004 |
|---|
| Auteur | Rechercher : LLLL, N,; Rechercher : Schirm, M.; Rechercher : Kalmokoff, M.; Rechercher : Aubry, A.1; Rechercher : Thibault, P.1; Rechercher : Sandoz, M.; Rechercher : Logan, S. M.1 |
|---|
| Affiliation | - Conseil national de recherches du Canada. Institut des sciences biologiques du CNRC
|
|---|
| Format | Texte, Article |
|---|
| Résumé | Glycan staining of purified flagellin from Listeria monocytogenes serotypes 1/2a, 1/2b, 1/2c, and 4b suggested that the flagellin protein from this organism is glycosylated. Mass spectrometry analysis demonstrated that the flagellin protein of L. monocytogenes is posttranslationally modified with O-linked N-acetylglucosamine (GlcNAc) at up to six sites/monomer. The sites of glycosylation are all located in the central, surface-exposed region of the protein monomer. Immunoblotting with a monoclonal antibody specific for β-O-linked GlcNAc confirmed that the linkage was in the β configuration, this residue being a posttranslational modification commonly observed in eukaryote nuclear and cytoplasmic proteins. |
|---|
| Date de publication | 2004-10 |
|---|
| Maison d’édition | American Society for Microbiology |
|---|
| Dans | |
|---|
| Langue | anglais |
|---|
| Publications évaluées par des pairs | Oui |
|---|
| Numéro NPARC | 23002074 |
|---|
| Exporter la notice | Exporter en format RIS |
|---|
| Signaler une correction | Signaler une correction (s'ouvre dans un nouvel onglet) |
|---|
| Identificateur de l’enregistrement | 268aea41-1541-4849-91fb-6cea440218a5 |
|---|
| Enregistrement créé | 2017-08-08 |
|---|
| Enregistrement modifié | 2020-05-30 |
|---|